2014. április 2., szerda

Micellák: kik ők és mit tesznek a bőröddel? Tudj meg róluk többet!


2013 forradalmi újítása volt a micellás vizek megjelenése, 2014-ben pedig jöttek a micellás gélek, így bátran kijelenthetjük, hogy az utóbbi időben a fél világ micellás lázban ég. De miért is lettek ennyire népszerűek ezek a termékek? Segítünk! Megmutatjuk hogyan működnek, mire használhatók, mit helyettesítenek, kinek valók. Micellákra fel!

kép: machiaj.ro

Mik azok a micellák?
A micellák egy vizes oldatban az által jönnek létre, hogy egy molekula zsíroldékony része taszítja a vizet és ezáltal csak zsíroldékony struktúrákhoz kapcsolódik. Az így kialakult, gömbalakú képződményeket hívjuk micelláknak. 

Hogyan működnek?
 A micella kis méreténél fogva bejut a sejtek közti térbe és ott egyrészt lebontja az akadályt képező lipideket, másrészt magához vonzza a szennyeződéseket, hogy eltávolíthassa őket, sőt még hatóanyagok bevitelére is képes, így ezek a bőr mélyebb rétegeihez is eljutnak.

Mire jók a micellás készítmények?
Nagyon hatásosak az arctisztításban, mivel a kis micellák magukhoz vonják a szennyeződéseket, így távolítva el őket a bőrről. A legújabb kutatások szerint hatóanyagokat is könnyedén juttatnak be a bőrbe, így a ránctalanításban illetve bőrproblémák megoldásában is egyre nagyobb szerepet kapnak. Nem puhítják fel a bőrt úgy, mint az arclemosó tejek, így nincs szükség tonikra a használatukat követően.

Érvek a micellás készítmények mellett:
  •   könnyen távolítják el a szennyeződéseket a bőrről, megtisztítva azt a sminktől, méreganyagoktól
  •         kiváltják a tejet és a tonikot, így két termék helyett elegendő egyet venned
  •        a szemfesték lemosásához is használhatod, a jobb minőségűek még a vízálló spirállal is elbánnak, sőt a vörös rúzst is eltüntetik
  •         kíméletesek a bőrhöz, érzékeny bőrűek is bátran használhatják
  •         kis mennyiség is elegendő belőle, így sokkal tovább tart, mint a hagyományos lemosók
    Remélem meggyőztelek, hogy a micellás vizek és készítmények szuperek, és ezentúl bátran használod őket. Válaszd a bőrtípusodnak megfelelő egyéb (ható)anyagokkal dúsított változatot és élvezd a ragyogóan tiszta bőr érzését minden nap!


      Micellás kedvencem:
Bio hyaluronsavval biztosítja a hosszantartó hidratációt. Argán őssejtekkel csökkenti a ráncokat, regenerálja és újjáépíti a bőrt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése