2014. április 8., kedd

Cosmoprofon jártam, csodákat láttam

Kalandozások a make-up tengeren

Már kiutazásomkor elterveztem, hogy hazatérésemkor egy szuper beszámolót írok majd nektek, hogy legalább pár sor és néhány kép erejéig átélhessétek azt a katarzist, amit az olaszoknál éreztem 4 napon át. Most magamnak tett ígéretemhez híven elkészült ez a kis szösszenet, fogadjátok szeretettel...
Ezúton is köszönöm a www.beautypartner.hu -nak a lehetőséget és azt, hogy felejthetetlenné tették az együtt töltött napokat!
Ja, és előre szólok, ha kérdésetek van bármilyen kozmetikummal kapcsolatban, ne fogjátok vissza magatokat, írjatok a makeupbyditta@gmail.com címre!

A Cosmoprofról: 

A bolognai Cosmoprof kiállítás lélegzetelállító, hiszen 90.000 nm kozmetikum önmagában olyan információ-tengert képvisel, amit még napokkal hazaérkezésem utáni is emészteni fogok. Ugyanakkor fontos leszögezni, hogy három-négy nap alatt is csak egy részét-, ami persze jelentős- láttam. Mivel Európa legnagyobb és legtekintélyesebb szépségipari kiállításán jártam, volt alkalmam a teljes nemzetközi make-up világot feltérképezni. Térképpel a kezemben 30 hatalmas csarnok közt "veszhettem el", hogy aztán egy táskányi katalógussal térhessek haza.

Márkák és csomagolások

Olasz, holland, orosz, görög, koreai és német márkákkal is találkoztunk, mindegyik másban volt erős. A különböző márkák csomagolásai alapvetően két irányt képviselnek: a cukorkás dobozokhoz hasonló, díszes „yummy” kivitelek és a minimál design-os fekete-átlátszó-fehér változatok versengenek egymással.

Összetevők és színek és textúrák 

Ásványi és biotermékek: a sminkek összetételére eddig kevesebb figyelem irányult, míg krémekben, testápoló szerekben már régóta megfigyelhető a tendencia, miszerint minden gyártó igyekszik kiszorítni a káros anyagokat. Számos új bio- és ásványi termék jelent meg a piacon és már nem csak – a közvetlenül bőrrel érintkező- alapozók mentesek a parabénektől és egyéb irritáló anyagoktól, hanem például a highlighterek, szemhéjtusok és a pirosítók is. Kedvencem a Reistill olasz márka volt, amelynek csomagolása, csipkés kivitele és ámulatba ejtő színe teljesen megbabonázott. A márka annyira új, hogy a kiállítási darabokon kívül még egyet sem gyártottak le belőlük, csomagolásuk és felirataik is változhatnak még. 



Pasztell színek: az idei kifutókon megfigyelhető pasztell színvilág meghódította a sminkes designereket is, mind a csomagolásban mind pedig a bennük rejlő porokban és krémekben visszaköszönnek a vattacukor árnyalatai. Ez sokaknak jelent majd könnyebbséget a sminkelésben, hiszen ezek a színek fiataloknak és idősebbeknek, világos és sötét bőrűeknek egyaránt jól állnak, nem nehéz őket variálni. A Make-up Studio, mint kedvenc márkám ebben (is) nagyot alkotott, pasztell szájfényei mindent visznek!


Monokróm hangulat: a monokróm letisztultságot idén a mély színek és némi csillogás jellemzi, a szemhéjfestékekben és a körömlakkokban is divat az egyszínűség, például egy sőtét orchidealila lakkban ugyanebben a színben pompázó csillámcsík kötelező elem. Így van ez a fejetével, az arannyal és az ezüsttel is. A monokróm világa az Ideal standjánál volt igencsak magávalragadó, az azerbajdzsáni piacra fejlesztett luxus termékek a fekete-arany világát tárták fel előttem.




Matt kontra csillogó: szerencsére idén nem kell választanunk, hiszen a matt színek nem jelentenek fáradt, tompa árnyalatokat, a csillámok pedig nem giccsesek, hanem selyemfényűek vagy szikrázók. Az alapozók többnyire highlighterrel dúsítottak, így adva az arcnak egy egészséges ragyogást, míg rúzsban tarol a matt, ugyanakkor rikító (például narancsos) színkavalkád. A magasfényű „lakkhatású”’ szemhéjfestés fukszia színben lehet éppen olyan szexi 2014-ben, mint a matt pisztácia, rajtunk áll, hogy mihez nyúlunk a tükör előtt mélázva. A testfestés világában viszont egyértelműen a ragyogás a nyerő, minden csillog és minden rikít, a 80-as évek neonszíneit idézve.


Az alábbi képcsokorral pedig megmutatom nektek a kiállítás egyéb finomságait, úgy mint kézzel készült bio kotmetikumok, professzionális krémek és pakolások, hiszen ezekből is Dunát lehetne rekeszteni, ezért úgy érzem ezzel a beszámolóval még nincs vége a Cosmoprofos mondanivalómnak...







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése