2014. február 10., hétfő

Pakolások és maszkok – ha többre vágysz

Azt hiszem egy kis időre ez lesz az utolsó bőrápolási bejegyzés, de most nagyon foglalkoztat ez a téma. :-)
Aki többre vágyik, mint a nappali vagy éjszakai krémjének megszokott hatása, pakolással vagy maszkkal teheti szebbé bőrét. Mindkét módszer nagyon hatásos, rövid idő alatt rendkívül látványos hatás érhető el vele. Melyik mit tud?



A maszkTeljesen befedi az arc bőrét, majd megszárad fajtájától függően meg is keményedik. A maszk alatt úgynevezett „dunszt” keletkezik, így élénkítve a vérkeringést, mélyebbre juttatva a hatóanyagokat, feszesítve a bőrt.

A pakolásTeljesen befedi az arc és a nyak- dekoltázs bőrfelületét, pótolva az elvesztett nedvességet. Hidratál, a bőr élettelibb, ragyogóbb, tónusosabb lesz.

Mikor érdemes maszkot vagy pakolást használni?Pakolást kozmetikusnál biztosan minden kezelés során kaphatsz, de vannak otthon használható változatok is. Szakember segítségével érdemes olyat választani házi használatra, amely hasonló hatóanyagokat tartalmaz, mint a nappali vagy éjszakai krémed, csak koncentráltabb, gazdagabb formulával rendelkezik. Ezeket a rutin bőrápolás részeként, hetente egyszer érdemes feltenni az arc, a nyak és a dekoltázs bőrére, hogy még több hatóanyagot juttathass a bőrbe, kiegészítve a mindennapos szépségrituálét.Maszkot főként események előtt egy-egy „nagy dobásra” készülve (bál, esküvő, fotózás, stb) tehetsz fel. Rövid idő alatt látványos hatás érhető el vele, kisimítja, feszessé teszi, feltölti a bőrt. Hatása nem hosszú távú, leginkább egy-két napra korlátozódik. Működése arra épül, hogy az alatta kialakuló dunszt segítségével hirtelen nagy mennyiségű hatóanyagot juttat  a bőrbe.

Kinek érdemes maszkot vagy pakolást használnia?Szinte bárkinek, hiszen maszkok és pakolások minden bőrtípusra kaphatók. Zsíros bőrre a felesleges faggyú felszívására alkalmas maszk, a száraz bőrre mélyhidratáló pakolás való és sorolhatnánk. A legfontosabb, hogy kérj tanácsot kozmetikus szakembertől, aki a már meglévő nappali és éjszakai bőrápolási készítményeiddel harmonizáló, azok hatását támogató, erősítő pakolást vagy maszkot ajánl majd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése