2014. február 19., szerda

Rebegtess pillákat


A te pilláid milyenek?

Ki ne akarna egészséges, szexi, hosszú és dús szempillákat, melyeket bármikor rebegtethet, spirálozottan vagy akár anélkül is? Sajnos nem mindenkinek adatik ez meg, de mindenki tehet érte, hogy szempillái hosszát, sűrűségét és vastagságát növelje, illetve megőrizze egészséges állapotukat.
Ma már rengeteg kozmetikum készül erre a célra, de lássuk őket sorban, hiszen minden olyan termék fontos lehet, amely a szempillával érintkezik. Mik ezek?


Szemfesték lemosó vagy tisztító arctej: talán nem mindenki gondol bele, de ezek a készítmények is naponta érintkeznek a pillákkal vagy a pillák végeivel, ezért nagyon fontos, hogy olyan ápoló összetevőket alkalmazzanak, amelyek hosszú távon meggátolják a töredezést és megfelelően ápolják őket, miközben eltávolítják az itt lerakódott szennyeződéseket.
Szempillaspirál: vannak búzaproteinnel vagy növényi olajokkal dúsított változatok is, de megoszlanak a vélemények arról, hogy ápoló hatásuk kielégítő-e. A spirál feladata alapvetően a dúsítás, hosszabbítás vagy göndörítés (esetleg ezek kombinációi) így érdemes olyat választani, ami remekül sminkel és szépen színez, a szempilla ápolást pedig a smink eltávolítása utáni arcápolási rutinba beilleszteni. Az azonban nagyon fontos, hogy klinikailag ellenőrzött, allergiamentes készítményt használjunk, hiszen így elkerülhetjük a szem irritációját.
Szemkörnyékápoló krém: az alsó pillasor biztosan találkozik ezzel a készítménnyel, a kozmetikus segítségével kiválasztott ránctalanító vagy karikák elleni készítmény azonban biztosan nem árt a pilláknak, sőt!
Szempilla ápoló folyadékok: természetes és kevésbé természetes hatóanyagok sora kapható a drogériákban vagy a patikákban, itt is az irritáció elkerülését kell elsősorban szem előtt tartani.

Milyen szempillaápoló  készítmények léteznek?

Ricinus olaj: 2-3 hétig kell folyamatosan használni, hogy az első eredmények jelentkezzenek. Egy olajba mártott fültisztító pálcával kenjük át a szempillákat és legalább egy óráig (vagy egész éjjel) hagyjuk hatni. Ritkán okozhat irritációt!
Egyéb növényi olajok: mandula, olíva vagy szőlőmag olajokkal is ugyanúgy lehet ápolni a szempillákat, bár növekedésük ezesetben nem olyan látványos, inkább fényesebbek, rugalmasabbak és tartósabbak lesznek.
A bimatoprost egy kozmetológiai vegyület, amelyet eredetileg orvosok fejlesztettek ki látáskárosodás megelőzésére, a szem védelmére. Mellékhatásaként jelentkezett a szempillák növekedése, melyre azonnal felfigyeltek. Az ezt követő termékfejlesztési kutatások során bebizonyosodott, hogy a bimatoprost látványosan növeli a szempillák számát és hosszúságát, irritációt pedig csak ritkán okoz. Használata egyszerű, csak fel kell kenni a pillákra és éjszakára is fenthagyható.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése