2014. március 26., szerda

Milyen pirosító illik az arcomhoz?

Elnarancsulsz vagy elpirulsz? Hm?
Amikor valakit „my makeup” kurzuson arra tanítok, hogyan sminkelje ki magát, a három leggyakoribb kérdés szinte mindig ugyanaz. Ezeket a top kérdéseket szeretném nektek online is megválaszolni és úgy hiszen háromból kettőre már létezik bejegyzés, ez a mostani pedig szintén „örökérvényű” darab lesz majd.
Az első és leggyakoribb kérdés: mi legyen a sminkes neszeszeremben? Nos, egy alap listát itt megtalálsz, amit persze később kedvedre bővíthetsz.
A második kör a faggatózásban mindig az alapozó választásra vonatkozik, erről is született bejegyzés , itt megnézheted.

És akkor jöjjön a harmadik favorit: pirosítók. Milyen színű pirosítót milyen bőrre érdemes használni? Tényleg visszatérő probléma és itt és most szeretném röviden, gyakorlatiasan megválaszolni, rendbe tenni ezt a kis- ugyanakkor sokakban felmerülő- bizonytalanságot.
kép: dailymail.co.uk
Az első és legfontosabb megállapítás a hajdani sminkmesterem kedvenc mondata volt: "nem elnarancsulunk, nem elbronzolunk, hanem elpirulunk". Igaza volt. A halvány rózsaszínes pírrel lehet a legkevésbé melléfogni, szinte mindenkinek jól áll. Ez egy sminkesnek nagy segítség, amikor 20 különböző embert fest ki egy nap alatt, hiszen a rózsaszínes árnyalatból kiindulva "építi fel" fokozatosan narancsosabbá, barackosabbá vagy éppen bronzosabbá az orcák színét. Annak viszont, aki csak magát szépítgeti a tükörben, érdemes elsőre olyan pirosítót választania, ami tökéletesen passzol, hiszen valószínűleg csak ez az egy darab lesz a neszeszerében.
Nos lássuk, milyen bőrszínhez milyen pirosító illik!
  1. Ha a bőröd porcelán színű, akkor meleg, barackos, halvány pirosítót válassz.
  2. Ha a elefántcsont színű vagy, a hideg, rózsaszínes árnyalatokat preferáld.
  3. Ha bézs vagy, a tiéd a meleg narancsos-terrakottás árnyalat.
  4. Ha a bőröd inkább mandula szín, akkor ciklámen/fukszia pirosítót válassz, a lényeg az erőteljesebb, meleg árnyalat.
  5. Ha napbarnított vagy kreol vagy, a hideg rózsás árnyalatokkal nem lőhetsz mellé.
Amennyiben még mindig bizonytalankodsz, válassz egy "vegyes pirosítót" olyan változatot, ami különböző színű mozaik kockákból vagy gyöngyökből áll, és kísérletezz egy picit az árnyalatokkal egy terméket használva!

Csók és puszi, Ditta


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése