2014. március 17., hétfő

Shea vaj, mi ez az őrület?


Mindenki a shea vajról beszél, tiszta őrület van körülötte. Az tuti, hogy jó, de tudjátok, hogy mire? Én imádom és az alábbiakban elég alaposan megindokoltam, hogy miért.



Mi az a shea vaj?

Az afrikában honos shea fa gyümölcse vékony, fanyar, húsa tápláló és egy hatalmas, olajban gazdag magot rejt. Ebből a magból vonják ki a shea vajat, amely a modern kozmetika legértékesebb alternatívája, azoknak, akik nem szeretik ásványi olajokkal kenni bőrüket. A magból kinyert vaj különlegessége, hogy természetesen gazdag allantoinban, béta karotinban, A-és E-vitaminban, természetes zsírsavakban.

Hogyan hat?

Mivel a növényi zsírok közé sorolható, ezért zsírtermészetű anyagokban (lipoidokban) gazdag, ezzel támogatja a bőr lipidrétegét, amely a külső hatásokkal szemben véd és pótolja az elvesztett zsíradékot, segít megőrizni a bőrben rejlő nedvességet. Emellett lecithinben is gazdag, ez a sejthártyák normál működését támogatja. Az allantoin nyugtatja, míg az E-és A-vitaminok rugalmasabbá teszik a bőrt. Bét-karotin tartalma segít a bőr egészséges mikrocirkulációjának fenntartásában és az egészséges bőrszín megőrzésében.

Mire jó?

Túlzás nélkül állítható, hogy szinte mindenre: segít begyógyítani a sérüléseket, megállítani a gyulladásos folyamatokat, hozzájárul a sejtregenerációhoz, natúr, illatmentes formájában még ekcémás vagy allergiás tünetekre is bátran alkalmazható szteroidok helyett. A teljes test felületén jó szolgálatot tesz, az arcbőrtől a talpig, sőt töredezett hajvégekre is alkalmazható. Kevés is elegendő belőle, így a szokásos kozmetikumoknál kicsivel magasabb ára is abszolút megtérül.

Miben található?

Számos arckrémben, testápolóban, hajápolási termékben megtalálható, de legjobb változata a finomítatlan, nyers shea vaj tömb, mely a kéz melegére enyhén megolvad és bármely testrész bekenhető vele. Gyakran adnak hozzá esszenciális olajakat, természetes illatanyagokat, méhviaszt, így még dúsabb, finomabb és illatosabb lesz.

Ha egy alternatív, természetes és finom gyógymódot vagy testápolási megoldást keresel, válaszd a shea-t. Nem csak bőröd egészségét, de az afrikai nőket is támogatod vele, hiszen a shea kinyerése Afrikában kifejezetten női tevékenység, ezzel tehetnek szert a szegényebb területek asszonyai is némi plusz jövedelemre. Válaszd ezt az egyedülállóan értékes vajat és élvezd, ahogy megszépülsz tőle!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése