2013. szeptember 10., kedd

Harc a szem alatti karikák ellen: TOP5 tipp a szürkeség elűzéséhez

Reggelente szürkeség van, esik az eső, vissza kell rázódni az irodai tempóba, kevesebb vidám színű ruhát hordunk...így hát jobban látszanak a szem alatti karikák, duzzanatok. Van, aki alapvetően hajlamos a sötét foltok kialakulására és van olyan is, akit csak kialvatlan időszakban sújt ez a probléma. Legyen szó vashiányról, száraz- vékony bőrtípusról vagy egy átmulatott éjszakáról, a végeredmény ugyanaz: a kihívás, hogy miként tüntessük el. Adok néhány tippet, amik ártani biztosan nem fognak, azt pedig, hogy kinek melyik használt, szívesen várom itt, vagy a facebook oldalamon kommentben!



Tippek szem alatti karikák és duzzanatok ellen

1. Hűtsd le! Egy ételtartó műanyag dobozba hajtogass össze 2-3 tiszta ruhazsebkendőt/pelenkát vagy más puha textilt és tedd a fagyasztóba. Ha duzzadt szemekkel ébredsz, egyszerűen csak vedd elő reggel és terítsd az arcodra, nyomkodd oda, élvezd, hogy hűsít. Könnyen lelohasztja az apróbb duzzanatokat és még fel is ébreszt!

2. Elő a kávéval! Nem a reggeli feketére gondolok (bár az is sokat segíthet ébredéskor:-)) hanem a koffein tartalmú szemkörnyék ápoló készítményekre. Ha hajlamos vagy a karikákra, válassz ilyen krémet vagy zselét és élvezd a koffein jótékony hatását miközben bekened vele a karikákat. Felpezsdíti a vérkeringést, így életteli színt biztosít a bőrnek.

3. Korrektorozz! Ha máskor nem is, most érdemes korrektort használnod, mégpedig fényvisszaverő hatásút, amely szépen elfedi a sötét részeket a szem alatt. Válassz híg, könnyű textúrájút így nem fog a ráncokba ülni nap végére.

4. Pirosíts! tereld el a figyelmet rózsás orcákkal a sápadt arcról és karikás szemről! Válassz friss, babás, rózsa vagy barack árnyalatot, ez majd elvonzza a tekintetet a problémás részekről.

5. Viselj élénk színeket! Ha már szürkék azok a bizonyos karikák, te ne legyél az! Válassz élénkpiros, pink vagy narancsos piros árnyalatokat, elég egy kendő vagy egy kardigán és máris frissebbnek tűnsz! A lényeg, hogy ezeket a színeket az arcod közelében viseld!

+1 aludj egy jót vagy sportolj nagyot és egyél vitamindús ételeket, igyál ásványvizet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése