2014. április 2., szerda

Sminklemosás: távolíts el mindent és ragyogj!

Sokat hangsúlyoztam már itt a blogon is, de nem lehet elégszer: a sminket mindig mosd le, mielőtt lefekszel, hogy bőröd fellélegezhessen, zavartalanul végezhesse méregtelenítő folyamatait, míg te alszol. A tisztálkodási rituálé alatt jól esik átgondolni a napot, felkészülni a másnapra, mindezt persze csak akkor tudod gond nélkül megtenni, ha a sminklemosóddal könnyedén tudsz bánni. Az alábbiakban ehhez próbálok segítséget nyújtani. Ahhoz, hogy a megfelelő készítményt válaszd, fontos tudnod, melyik mire való. Lássuk csak…

kép: sheknows.com

Kétfázisú sminklemosó: az állaga olajos, alapvetően két, többnyire különböző színű rétegből áll, melyeket használat előtt össze kell rázni. Ezzel a folyadékkal a makacs, vízálló szempillaspirált is könnyedén leszedheted és tűzpiros rúzsodnak is búcsút inthetsz egy pillanat alatt. Az egész arcodat ne mosd le vele, főleg, ha bőröd zsírosodásra hajlamos, mert a rengeteg olajra, ami benne található az arcbőrödnek valószínűleg nincs szüksége. Az arcra használj inkább lemosó tejet vagy gélt.

Arctisztító tej: krémes, de folyékony állagú tej, amivel a vízálló spirálon kívül szinte mindent lemoshatsz, az alapozót, a pirosítót, a rúzst, bármit. Bőrödet, - legyen bármilyen típusú - finoman felpuhítja, így segít a pórusokból is eltávolítani a szennyeződéseket, így ajánlott utána tonikkal összehúzni azokat.

Arclemosó gél: aki szeret folyó vízben arcot mosni, annak és főként a zsírosabb bőrűeknek lehet jó megoldás a habzó arclemosó gél. A vízálló spirálon kívül mindent könnyedén eltávolíthatsz vele. Ügyelj arra, hogy a víz ne legyen forró, mert kiszáríthatja a bőrödet, zsíros bőrt pedig további faggyú termelésére készteti.

Krém-gél lemosáshoz: szappanmentes gél, ami természetes olajokat tartalmaz, ezek nem károsítják a bőr lipid védőrétegét, így száraz, allergiára hajlamos, atópiás bőr esetén is kiváló szolgálatot tesz azoknak, akik szeretnek folyó vízben arcot mosni. Ne feledd, a víz mindig inkább langyos legyen, ne meleg!

Micellás víz, micellás gél: a micellás szerek most nagyon divatosak. A forradalmi újítás lényege, hogy mindenféle zsíros és egyéb szennyeződést is könnyen eltávolít minden bőrtípusról, hiszen „körbeveszi” azt és teljes egészében mossa le a bőrről. A klasszikus tej-tonik párost egy lépésben helyettesíti, jó szolgálatot tehet a mindennapi rohanás során. A vízálló szempillaspirálokat is szépen eltávolítja, bár ez a micellás készítmény típusától, márkájától is függ, mint minden kozmetikumot, ezt is érdemes először kis mennyiségben kipróbálni.

Sminklemosó kendők/korongok: egyszerű és gyors megoldást kínálnak útközben, munkahelyen. Általában sminklemosó szerekkel, olajokkal átitatottak, csomagolásuk tartja őket nedves állapotban. Mindennapi sminklemosáshoz nem ajánlom őket, hiszen nem biztos, hogy mindent maradéktalanul eltávolítanak, ugyanakkor a sminked felfrissítésekor nagy hasznukat veheted, ha például csak egy más árnyalatú rúzst tennél fel és nem akarsz mindent lemosni emiatt.

Remélem, hogy mostantól könnyebben választasz magadnak sminklemosót, bízom benne, hogy megtalálod a számodra ideális megoldást. Ha további kérdésed van, fordulj kozmetikus vagy bőrgyógyász szakemberhez, bízd magad szakértőre!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése