2013. augusztus 13., kedd

Makeup 5 perc alatt, stoppert elő!

Lehet, hogy azon szerencsések közé tartozol, aki sosem kapkod és siet, akkor ez a poszt nem neked szól :-)! De ha úgy érzed, a reggeli készülődés során kevés idő jut magadra a párod, az elmaradt munkád, a gyerekek, a macska, a kutya és a virágaid mellett, akkor jó helyen jársz! Ugyanis itt szeretném leírni, hogy mi az, amit nagyon hamar feldobhatsz és mégis tökéletes makeup-al indulhatsz útnak. A posztot elolvasni garantáltan tovább tart, mint a sminket elkészíteni. Szánj magadra 5 percet! Egy apró titok: a jó előre rendszeresített neszesszered (az alábbi tartalommal) legyen egyben és kéznél. Stoppert elő, raaaajt!
0. Vedd elő a szekrényből az erre a célra rendszeresített neszesszered és tedd ki a mosdókagylóra vagy a pultra a sminkszereket. A kotorászással felesleges időt pazarolsz. Erre szánj 30 másodpercet!
1. Alapozás: szerintem használj színezett hidratáló krémet, BB krémet vagy bármilyen könnyű, bőrtökéletesitő, vékonyan fedő készítményt. Ha ilyet használsz, bátran dolgozhatsz a kezeddel, úgy, mintha az arcodat krémeznéd. Pumpálj egy keveset a tenyeredbe, finoman oszlasd el és körkörös mozdulatokkal fedd be az arcod, belülről azaz az orrtól kifelé azaz a füled felé haladva. Vagy csak a jól megszokott krémező mozdulataiddal, ezt rádbízom! Ja és a színezett krémmel a sima hidratálókrém felvitelének idejét is megspórolod! Egy arckrémezés nekem 15 másodpercet vett igénybe, ha neked hosszabb idő, akkor is elég jól állsz :-)
2. Korrektúra: csak az időmilliomosoknak nem karikás a szeme, nekünk rohanóknak szinte mindig. Pöttyints a korrektorból egy fél borsónyit a kézfejedre, mártsd bele a mutatóujjad párnácskáját és tapicskold a szemed alá, a szemzugodba és ha van egy-két piros pöttyöd itt-ott, azokra is. Hibák elfedve, mindössze 20 másodperc alatt.
3. Pirosítás: itt jön az első igazi trükk! Ha olyan terméket választasz, ami pirosítónak és szemhéjszínnek is megfelel (nyáron pl. halvány korall, vagy halvány bronzos barna, télen pl. matt halvány barna-testszín ami szinte mindenkinek jól áll) már helyet és időt spóroltál. Ha külön kezeled a kettőt, azzal sincs gond, a lényeg, hogy a pirosító mindenképpen por állagú legyen. A krémes pirosítókkal nem szabad kapkodni :-)! A pirosítás nekem 30 másodpercembe került.
4. Árnyékolás: fesd most egy színnel a szemed! Egy kerek fejű árnyékoló ecsetre (az ecsetekről még többet itt tudhatsz meg) tegyél egy kevés por állagú festéket a kedvenc földszínedből vagy korral-esetleg rózsaszínes árnyalatból. A lényeg, hogy természetes legyen, olyan, amit már használtál és jól áll. Az ecseten lévő festékkel finom, körkörös mozdulatokkal fedd be a mélyítővonalad (az a rész, ahol elválik a mozgó szemhéj a fixtől) és az alatta lévő részt egészen a pillák tövéig. Nekem ez összesen 40 másodpercbe telt.
5. Spirálozás: a szokott spiráloddal, a szokott módon pöndörítsd az alsó és felső pilláidat is. Ha szemceruzára nincs idő, akkor a spirált nyomd egészen a szempilla tövéig, így a szempillatő dúsabbnak hat és helyettesíti a ceruzás kihúzást. Erre szánj 60 másodpercet, sosem lehet tudni...Ha elrontottad, szemfestéklemodóba mártott fölpiszkálóval korrigáld!
6. Szájfestés: halvány, a szemfesték tónusához passzoló, natúr, mégis üde színnel operálj! Az erősebb tónusokat tedd félre, egy bordó száj megrajzolása önmagában több percet tesz ki :-)! Ha rúzsról van szó, kenj egy kicsit a kézfejedre és innen, az ujjbegyeddel vidd fel a szádra, így biztosan ne kened mellé. Ha szájfénnyel dolgozol, akkor pedig csak pöttyögesd az alsó ajkadra, majd dörzsöld össze a felsővel. Ennek 30 másodperc alatt mennie kell :-)
7. Pakold el a sminkszereket a neszesszerbe és tedd be a neszesszert a táskádba, ha magaddal viszed, ha nem akkor pedig a szekrénybe, rend a lelke mindennek :) Mosd meg a kezed, hogy nehogy összekenj valamit útközben! Erre ismét 30 másodperc jár.
Számolj csak: 4 perc 15 másodperc a fenti program. Tettem bele tartalékot, arra az esetre, ha közben megcsörrene a telefon, szipogna a gyermeked, hogy hol a zoknija vagy a párod nem találná a kulcsát, esetleg  a kedvenc számod szólalna meg a rádióban és magányosan lejtenél rá egyet, netán a lakótársad rohanna be kezet mosni. Szeretném, ha megírnátok, hogy valóban tartható-e az 5 perc!:-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése