2013. augusztus 14., szerda

Hogyan vásárolj alapozót?

Ebben a posztban az alapozó vásárlásának aranyszabályait szeretném leírni, a bőrtípusokra és színekre egy másik bejegyzésben térek ki. Ha még soha nem vettél alapozót, ez a bejegyzést egyenesen Neked találták ki. Ha már vettél/használsz ilyen terméket, akkor pedig a legközelebbi vásárlásnál már értőbb szemmel emeled le a polcról kedvencedet.
Az alapozó vásárlás aranyszabályai:
1. Áldozz rá! Az egyetlen sminktermék, amire tényleg érdemes nagyobb összeget áldoznod. Ez az anyag fog egész nap érintkezni a bőröddel, szinte minden mást "felette viselsz" majd. Jó minősége nem csak a bőröd egészsége miatt fontos, hanem azért is, hogy megfelelően "megtartsa" a rá felvitt szemhéjfestéket, pirosítót vagy éppen korrektort. Ha az utóbbiakat nem kell folyton újrakenned, ezáltal nem fogynak el hamar, akkor már spóroltál egy kiváló alapozóra :-)!
2. Kérj mintát! Soha ne vegyél úgy alapozót, hogy nem kértél mintát belőle. Áldozni fogsz rá, te vagy a vásárló, így ha kell, beszélj az eladóval arról, hogy kaphatsz-e pár cseppet egy aprócska tégelyben. Ha nincs erre lehetőség, akkor vigyél magaddal egy megüresedett, kiöblített krémes tégelyt és nyomj bele egy kicsit a teszterből, majd vidd haza.
3. Próbáld ki! A nálad lévő mintából kenj a bőrödre egy keveset, oda, ahol a legegészségesebb a bőröd és a színe is a legegyenletesebb. Teszteld az alábbi körülmények közt: mesterséges fényben, napfényben, melegben. Tudnod kell, hogyan viselkedik, ha a munkahelyeden vagy, jössz-mész vagy kimelegedsz.
4. Ne légy a szokásaid rabja! A bejáratott alapozódat ne emeld le megszokásból a polcról, hiszen összetétele vagy a bőröd színe is változhatott a legutolsó vásárlás óta. Ha pedig még sosem volt alapozód, ne a kedvenc szájfényed gyártójának polcára nyúlj először, nem biztos, hogy alapozóban is ők a nyerők.
5. Kérj segítséget! Ha nem boldogulsz egyedül, kérj segítséget. A nagyobb drogériákban és sminkeszközöket árusító helyeken szakképzett sminkesektől kérdezhetsz! Ha itt nem kaptál választ a kérdéseidre, keress meg egy sminkest vagy kozmetikust, aki szívesen elmondja majd, hogy bőrtípusodhoz milyen textúrájú vagy színű termék illik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése