2014. január 9., csütörtök

6 életmentő szépségtrükk vész esetére

Elkezdődött az év eleji rohanás, ahogy közeledik majd január közepe, mindenki elkezd izegni-mozogni, újra felvesszük a ritmust a munkában. Közben persze mindenki kómás, szétszórt...Mivel nem sok hó van idehaza, útra is kelnek egy páran, szóval csomagolás közben is kifelejthetünk ezt-azt...meg egyébként is. Mi van ha nincs nálunk a megszokott szépségápoló termékünk? Kisebb pánik, ugye. Az alábbi bejegyzésben olyan esetekre találhattok megoldást, amikor egy terméket otthon felejtettetek és SOS szükségetek van némi segítségre. Notórius elalvók, rosszul csomagolók és mindenki más, jól figyeljetek: az alábbi tippek "egyszeri, SOS megoldások" ne rendszeresítsétek őket a szépségápolási rutinotokban. 



1. Vészhelyzet: nincs nálam a púderem és csillog az arcom: ne ess kétségbe, vedd inkább elő a kézfertőtlenítő géledet a táskádból és cseppents belőle egy zsebkendőre. Finoman, vékony rétegben tapogasd át vele a fénylő részeket és készen is vagy! 

2. Vészhelyzet: kipirosodott az orrom a sok orrfújástól vagy az ujjaim vége száradt ki a hidegtől de nincs nálam krém. Oké, aggodalomra semmi ok, kapd elő az ajakírt és kaparj le belőle egy keveset, majd ezzel dörzsöld be SOS a kiszáradt, kipirosodott részeket. Voilá!

3. Vörös az arcom a széltől és a hidegtől, de nincs itthon nyugtató pakolás: semmi para, ha van a hűtőben hideg natúrjoghurt (gyümölcsössel ne kísérletezz!) vagy kefír. Kend be vele az egész arcod és 20 perc után mosd le langyos vízzel! Jobb, ugye?

4. Otthon hagytam a korpásodás elleni samponom: van megoldás! törj szét két Aszpirint apróbb darabokra és keverd bármilyen samponhoz vagy - szükség esetén tusfürdőhöz- és kész is a korpásodás elleni szer. 

5. A száraz samponom elfogyott és akkora rohanásban vagyok, hogy nincs időm hajat mosni, de már zsírosodik, mi legyen? Ha van hintőporod vagy egy citromod, akkor a probléma megoldva. Egy kevéske hintőport dörzsölj szét az ujjaidon, majd lehajtott fejjel óvatosan masszírozd a hajszálak tövéhez.Fújd át hajszárítóval és mehetsz is. Másik lehetőségként cseppent citromlevet egy vattakorongra és dörzsöld át vele a zsíros részeket, főleg a választékodnál. Itt is hajszárítóval fejezd be a műveletet.

6. Nincs a kezem ügyében nyers uborka, a szemeim meg puffadtak, mit tegyek? használj egy hideg kanalat majd igyál egy langyos feketeteát és tedd félre a kinyomkodott filtert :-) A koffeines tea vérpezsdítő ereje és a hideg kanál duzzadtság-lehúzó hatása mindent megold majd, tedd őket a szemed alá és feküdj pár percet, a sort a teával kezdd! Ezt akár egy szállodában is megoldhatod :-)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése