2013. október 2., szerda

TOP5 sminktipp szemüvegeseknek

A szemüveg szexi! Én ezt már régóta mondom a szemüveges barátnőknek és ismerősöknek. Persze, van vele némi gond, tisztogatni kell, vigyázni kell rá, de alapvetően az egyik legstílusosabb kiegészítő (lehet) és tényleg eszméletlenül dögös! Ahhoz, hogy az "alatta" lévő smink is lehengerlően csinos legyen, íme néhány jól használható tipp.



TOP5 sminktipp szemüvegeseknek:

1. Hangsúlyozd a szemed! Hatalmas tévhit, hogy a szemeket keretező szemüveg miatt nincs szükség szemfestékre! Hohhó, éppen az ellenkezője igaz! Cicaszemek, füstös szemek, szép tónusú satírozott szemek előnyben! Kérlek hangsúlyozd a szemed, hiszen a szemüveg ide tereli a figyelmet, ez lesz az, amit először megnéz rajtad a veled szembejövő (herceg).

2. Szemöldök, csak rendesen! Ha szemüveges vagy, akkor nagyon nagy hangsúlyt kell fektetned szemöldökeid ápolására. A kósza szálakat szedd ki otthon, vagy bízd kozmetikusra, hiszen ezeket a lencse felnagyítja és hangsúlyozza, az pedig nem túl szép...Ha kisméretű szemüveged van, akkor pedig fokozottan ügyelj a szemöldököd vonalára és miközben ívet adsz a szálaknak, próbáld fel s szemüveged, hogy viszonyíthass hozzá!

3. Korrigálj! Korrektor mindenek felett! Lehet, hogy kissé korrektor-mániásnak tűnök, de valóban a nők megmentőjeként tekintek erre a sminkeszközre. Kérlek használd! Fokozottan ügyelj azokra a részekre, ahova a szemüveg árnyékot vet! Minél vékonyabb a bőröd, annál hígabb textúrájút válassz!

4. Ne hagyj nyomokat! Ha a szemüveged megnyomja az arcodat, akkor érdemes új keretet választanod, vagy optikussal állíttatnod rajta. Ha mély nyomokat nem hagy, csak éppen egy picit megrongálja az alapozódat, akkor válts folyékonyról ásványi alapú, por állagúra, hogy elkerüld a problémát.

5. Duplán figyelj a színekre! Neked nem csak az arcod, a hajad és a szemed színére kell figyelned, hanem a keretedére is. Ideális esetben a keret passzol az arcod színeihez és így könnyű dolgod lesz a sminked kiválasztásakor.

Szexi szemüvegesek, hajrá!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése