2013. szeptember 30., hétfő

A nagy BB krém teszt, avagy BB krémek egy sminkes táskájából

Sokan vártátok ezt a posztot és sokan kérdeztetek emailben arról, hogy én, mint sminkes miilyen BB krémet használok. Ebben a bejegyzésben öt szempont alapján hasonlítok össze öt krémet, amiket használtam már magamon és másokon is. Fogadjátok szeretettel a nagy BB krém tesztemet, melynek úgy gondolom még lesz folytatása...

1. The Body Shop Cooling BB krém

                                   


ár: 2.500-5000 Ft között
napvédelem: nincs
hidratálás: nagyon jól hidratál
fedés: nagyon enyhe
bőrtípus: normál, száraz
személyes véleményem: abszolút kedvenceim egyike! A BodyShop nagyot dobott az E-vitaminos nappali krém és az enyhe fedést és fényt biztosító pigmentek egy tubusba zárásával. Ez a krém alig fed, mégis gyönyörű bőrfelszínt biztosít a nagyobb bőrhibáktól mentes arcon. Bár a gyártó szerint hűsítő, nyári kiadás, ezzel azért egy picit vitatkoznék, nyárra szerintem nehéz, hamar túl fényes hatást kelt és a fényvédő faktorokat is hiányolom belőle, ha már nyári termék...összességében viszont az egyik legjobb sminkalap, kellemes textúrával és kifejezetten takarékos, praktikus kiszereléssel, nagyon jó összetétellel, ahogy azt a BodyShopnál megszokhattuk. Pirospontos!

2. Clinique Age Defense BB krém



ár: 5.000-10.000 Ft között
napvédelem: SPF30
hidratálás: enyhén hidratál
fedés: közepes
bőrtípus: zsíros
személyes véleményem: a Clinique termékekről az általános véleményem az, hogy alapvetően zsíros bőrűeknél működnek igazán jól, a Clinique ennek szakértője. Úgy veszem észre, hogy a faggyútermelést szabályzó tulajdonságánál fogva ez a krém sem alkalmas normál vagy száraz bőrre, bármi is legyen ráírva. Közepesen fed és a Cliniqe-től megszokott normális színnel operál. Hétköznapi megoldás, zsíros bőrűeknek. Az illata nagyon kellemes.

3. Garnier olajmentes BB krém:



ár: 2.500-5.000 Ft között
napvédelem: SPF15
hidratálás: enyhén hidratál
fedés: közepes
bőrtípus: normál
személyes véleményem: ebben az árkategóriában vannak sokkal szebb színű krémek is. A Garnier hozta a középkategóriás, drogériás minőséget, de színekben szerintem nem Európában jár. Sajnos sok a rózsaszín pigment benne és meglehetősen kicsi a választék árnyalatokból. Jó tulajdonsága, hogy olajmentes.

4. Estée lauder DayWear BB krém


ár: 10.000 Ft
napvédelem: SPF35
hidratálás: közepes
fedés: erős
bőrtípus: többféle
személyes véleményem: jobban fed, mint a MAC face&body alapozója, ugyanakkor minden más szuper Estée lauder tulajdonsággal is bír. Jó hidratáló képesség, magas fényvédelem, praktikus csomagolás jellemzi. 4 óra után sem fénylik át, kellmes az illata. Nyerő választás a magasabb árkategóriából.

5. Aden BB krém: 

ár: 2500 Ft alatt
napvédelem: nincs
hidratálás: közepes
fedés: közepes- erős
bőrtípus: normál 
személyes véleményem: az Aden egy alig ismert kozmetikai cég, nagyon olcsó, alsó árkategóriás, nem túl szép csomagolású, vegyes termékpalettával. Ez a BB krém véletlenül akadt a kezembe és mivel igyekszem nem elsőre ítélkezni, kipróbáltam. Láss csodát, nem csak a csomagolása lett megnyerőbb, hanem finom volt a textúrája és normális a fedése, így tovább kutattam. Kiderült, hogy fele annyi káros anyag van benne, mint a nagy márkák BB krémjeiben (a gyártónak vannak hipoallergén termékei, talán ezért is) és bár szűkös a színválaszték, jól használható. Sajnos napvédelem nincs benne. Egész jól hidratál és egész jól fed! Ha a szűk színválasztékból valakihez passzol az egyik árnyalat, akkor nyert ügy és árban is racionális döntés. Remek példa arra, hogy nem csak a nagy márkák gyártanak jó termékeket.

Kellemes krémezést és szép napot kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése