2013. szeptember 20., péntek

Sminkeld magad dögösre: hétvégi partysmink

A kolléganőid meghívtak egy munka utáni lazításra? A barátaiddal ünnepeltek egy születésnapot? A férjed végre elvisz táncolni, mert a gyerekeket a nagyinál hagytátok? Akkor ma szépnek kell lenned! Sminkelj dögösen! 
Nagyot téved, aki azt hiszi, a dögös smink erős! Nem, nem feltétlenül az. Sokszor elég egy huncut tusvonal, vagy egy intenzív rúzs és már kész is a partysmink. Ha estére/éjszakára sminkelsz és nem az operabálba hanem egy bárba (romkocsmába, diszkóba ésatöbbi) vagy hivatalos, turbózd fel a nappali sminked vagy csinálj teljesen újat. A partysmink íratlan szabályai:


  • döntsd el, hogy szem- vagy szájhangsúlyos a sminked: a kevesebb néha több alapon elég az egyik is!!
  • ha a nappali sminked alakítod át (pl. a munkahelyedről indulsz koktélozni) két lehetőséged van
    • A) erősítsd a szemeden már meglévő sminkedet úgy, hogy a nappalinál egy, esetleg két árnyalattal erősebb színnel húzod át (pl ha nappal kapucsínó barna szemhéjpúder volt rajtad, a kávé felé tendálsz este)
    • B) hagyd a szemed úgy ahogy van, csak fogj egy merész rúzst és csinálj csókos ajkakat! (ez utóbbi változattal időt is spórolsz!)
  • ha buli előtt még van időd alapos sminkeltávolításra és újra sminkelésre, akkor sem kell sokáig a tükör előtt álldigálnod, szerencsére egy trendi partysmink elkészítése ma már pofonegyszerű, itt három lehetőséget ajánlok
    • A) készíts nude sminket, húzz egy nem vízálló tussal erős vonalat szempilláid tövébe, melyet fülpiszkáló pálcikával satírozz enyhén maszatosra, laza körkörös mozdulatokkal, majd dobj fel egy szempillaspirált na és vibráló/csillogó szájfényt, kész is!
    • B) készíts nude sminket, fesd ki az ajkaidat egy nagyon intenzív, matt rúzzsal és már mehetsz is
    • C) készíts nude minket és hangsúlyozd a szemhéjad, az arccsontod ugyanazzal a kellemes bronzos árnyalattal, majd csokoládébarna szempillaspirált és átlátszó szájfényt használj!
Jó bulizást, vigyázzatok magatokra!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése