2013. augusztus 10., szombat

Forróság van: TOP5 sminktrükk melegben, nyaraláskor

Kissé nyár vége van már ehhez a poszthoz, de annyi ismerősöm, barátom, illetve vendégem kérdezte mostanában, hogy lehet-e  sminkelni kánikulában, hogy feltétlenül meg kellett írnom ezt a bejegyzést.
A hőálló smink alapszabályi, avagy tippek és trükkök nyaralóknak, városi rohangálóknak és mindenkinek, aki forrón szereti.
TOP5 trükk  a hőségben:
1. Hidratálj kívül és belül, hogy szép maradjon a bőröd, hiszen ez a megfelelő smink alapja. Igyál sok vizet és egy apró üvegcsében, melynek pumpás a feje, vigyél magaddal ásványvizet. Ezzel permetezd az arcod, ha kiszáradt a bőröd, vagy csak felfrissülésre vágysz. Ha finom a permet és messziről fújod, a sminked sem kenődik el, sőt, fixálod is!
2. Ügyelj a napsugarakra!Használj magas faktorszámú fényvédő hidratáló krémet a smink alá. A feketére vagy pirosra égett bőr ciki és hámlik is. Nem beszélve a ráncokról, melyek kialakulását a túlzott napozással siettetheted is.
3. Könnyű alapozót vagy BB krémet használj: a sűrűbb textúrájú anyagokat 25-30 fok felett felejtsd el! Ha nem akarsz beruházni színezett nappali krémbe, akkor a megszokott alapozódat és nappali krémedet keverd össze egyharmad-kétharmad arányban.
4. Vízálló termékeket alkalmazz: legyen szó szempillaspirálról, szemhéjfestékről vagy rúzsról, a vízállót válaszd, hiszen könnyen megizzadhatsz! A por állagú dolgok helyett részesítsd előnyben a krém és gél állagúakat, a rúzs helyett pedig a fényvédő faktorral ellátott színezett ajakíreket.
5. Tedd rendbe, ha fényesedik vagy elkenődött! Legyen nálad zsír felitatására alkalmas lapocska (könnyű szerrel beszerezheted bármelyik drogériában) és sminklemosásra alkalmas nedves törlőkendő. A lapocskákat a kifényesedett részekhez érintve (pl. homlok, orr) felitathatod az ilyenkor bővebben termelődő és felesleges faggyút. Ha valamiért végképp elkenődött a sminked és nincs lehetőséged arctisztításra és újra sminkelésre, akkor inkább mosd le! Erre szolgál a 10-es mini kiszerelésben kapható sminkeltávolító kendők egész sora.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése