2014. július 16., szerda

UV-szűrős smink? Igen!

Itt a nyárközepe, remélem már egy ideje használtok fényvédőt! Ha nem, gyorsan kezdjétek el, ha pedig még sminkelni is szeretnétek, akkor az alábbi tippek nektek szólnak.

kép: Laura Valuta
  •        Légy tisztában azzal, milyen a bőrtípusod és milyen alapvető védelemre van szükséged a kint tartózkodáshoz.
  •        Használj minden esetben UV-szűrős alapozót, BB- vagy CC-krémet. Télen elég a kisebb faktorszámú is, nyáron viszont SPF15-ös védelemnél alább ne add!
  •        Ha érzékeny bőrtípusod van és könnyedén leégsz, akkor a sminked alá mindig viselj magas faktorszámú (SPF 30-50) fényvédő arckrémet.  Kifejezetten az arc bőrére kifejlesztett készítményt válassz, a közönséges naptejek és egyéb testre kenhető termékek árthatnak az arcbőrnek.
  •        Helyes sorrend a fényvédő alkalmazásakor: nappali hidratálókrém, fényvédő krém (a kettő az egyben megoldás is jó, de csak akkor, ha kisebb védelemre van szükséged, hiszen a nappali krémek általában 15-ös fényvédő faktort tartalmaznak) végül alapozó vagy egyéb pigmentált készítmény.
  •       A sminktermékek közül válaszd a sheavaj vagy kakóvaj tartalmú darabokat, hiszen ezek természetes fényvédőként funkcionálnak, visszaverik a káros sugarakat.
  •       Mivel kellemesen lebarnult egészséges bőrön egyébként is jól mutat, kifejezetten érdemes speciális fényvisszaverő pigmenteket tartalmazó termékekben gondolkodni sminkeléskor, legyen szó alapozóról, pirosítóról, selyempúderről, bronzosítóról és így tovább. A bennük található fényvisszaverő lapocskák nem engedik a bőröd közelébe jutni a sugarakat.
Élvezd a napot és sminkelj bátran!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése