2013. november 5., kedd

5 tipp, hogyan sminkeld magad a náthás időszakban

Aktuális a téma, igen! Brrrrr egyre hidegebb van és az őszi influenza szezon is kezdődik lassan. Nekem sikerült valahol elkapnom a köhögést és hát a láz-köhögve alvás- szipogás hármasa jòl láthatò jeleket hagy az arcomon. Bár ha beteg vagyok, többnyire nem megyek sehova, nehogy megfertőzzek valakit, de ha mégis, az alábbiakat biztosan megteszem:
1. A nappali hidratáló krémet az orcámon csipkedő mozdulatokkal viszem fel, hogy kissé felpezsdítsem a sápadt részeket
2. Testszínű helyett hòfehér vagy zöld színű esetleg ún. "camouflage" korrektort használok a kipirosodott részeken (pl orr környéke) és ezt magammal is viszem a táskámban.
3. Bár a hétköznapokon nem púderezek, ilyenkor az orr környékét és a homlokomat finoman behintem vele,mert a láz/ hőemelkedés gyakran okozhatja a bőr kifényesedését a kényes részeken.
4. Minden kozmetikumbòl vízálló vagy tartósabb változatot használok: szempillaspirálbòl a könnyezés miatt, korrektorbòl az orrfújás miatt, szájfényből pedig a folyamatos cukorka-szopogatás és köhögés miatt :-) 
5. Kerülöm a piros pigmenteket és a rikítò színeket, mert ezek hangsúlyozhatják ki legkönnyebben az arcom kipirosodott részeit. Ugyanakkor a sápadt pasztellszíneket is mellőzöm, hiszen a vízihullához hasonlò arcszín csak halloweenkor divat. Maradnak a természetes föld színek és natúr sminkek.
+1. Gyakrabban hidratálom a kiszáradò bőrfelületeket (pl orr környéke) sőt éjszakára védőkrémmel (zsírosabb textúrájú) látom el őket, hogy regenerálódhassanak.

Mielőbbi gyógyulást mindenkinek!
                        

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése