2013. augusztus 30., péntek

TOP5 tévhit a sminkeléssel kapcsolatban

Sminkesként számos vendégemtől/modellemtől hallom, hogy fél a sminktől, a smink viselésétől és a bőrre gyakorolt hatásaitól. Nekik és nektek is csak azt tudom mondani, hogy aki jól sminkel, annak semmitől sem kell tartania. Íme a TOP5 tévhit, és a hozzá kapcsolódó válaszok, melyekkel szeretném ezeket eloszlatni! Ha van még kérdésed vagy félelmed, írj nekem Facebook oldalamon és válaszolok!




TOP5 tévhit a sminkkel kapcsolatban:

1. "a smink zsírossá vagy szárazzá, esetleg ráncossá teszi a bőrömet": a jól megválasztott alapozó, mely a bőr típusához igazodik sosem változtatja meg a bőr texturáját, sőt!javíthat rajta. Zsíros bőrre például kiváló alapozók kaphatók, melyek mattítják a zsíros hatást és felszívják a felesleges faggyút így az nem a bőrön tanyázik, hanem az alapozóval együtt lemosható

2. "a smink nem véd a környezet káros hatásaitól": a minőségi sminktermékek igenis megvédik a bőrt a káros hatásoktól! gondolj csak bele: kipufogó gáz, por, erős UV sugárzás...ezek mind-mind a bőrödre hatnak, ha nem használsz védőréteget.Válassz UV szűrös, könnyű, hidratáló és védelmet biztosító termékeket és máris egy korszerű pajzzsal mész az utcára nem "meztelenül".

3. "a smink eltömíti a pórusaimat, beül a bőrömbe": először is, a smink a bőr felszíni rétegén foglal helyet, nem ivódik be a mélyebb rétegekbe, így nem is hat rájuk. Másodszor pedig semmilyen "maradék" nem maradhat a bőrödön, ha minden este alaposan eltávolítod a sminked (kifejezetten erre a célra használható készítménnyel)

4. "sminkelni csak teljesen egészséges, kicsattanóan üde bőrre lehet": ez nem így van, számos olyan allergiamentes, gyógyszertári, bio és gyógynövény-alapú szer érhető el már hazánkban is, amiket kifejezetten problémás bőrre alkottak meg, orvosok bevonásával. Nézz körül az interneten és kérj segítséget bőrgyógyásztól, kozmetikustól vagy erre szakosodott sminkestől! Itt is érvényes, hogy egy jól megválasztott termék védőpajzs lehet, amely akár gyógyíthat is viselés közben. Ilyenek például a pirosodásra hajlamos bőrt nyugtató színezett krémek.

5. "a minőségi sminktermékek méregdrágák": dehogy! egyrészt egy mindennapos sminkeléshez szükséges alapneszesszer összeállítása nem igényel nagy befektetést (nézd meg itt, hogy mi van egy alap neszesszerben) másrészt pedig bőven találhatók a drogériák polcain közepes árfekvésű termékek is, melyek összetétele egyezik a nagy márkák termékeivel. Mindig nézd az összetevőket és hasonlíts!Megéri!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése