2016. január 26., kedd

7 érv amellett, miért érdemes kozmetikushoz járni

7 érv amellett, hogy miért érdemes kozmetikushoz járni

kép: Daily Mail/CameraPress

1. Okleveles szakember: A kozmetikus évekig tanulta, hogyan kell kezelni a bőrt és melyik hatóanyag mire való, így ezt a tudást csak tőle, nem pedig a szakképzetlen beauty bloggerektől vagy női magazinokból lesheted el!
2. Egyénre szabott megoldás: A kozmetikus az egyes bőrfelületeidet külön-külön is megvizsgálja és ha kell, egy speciális kezelési sort állít össze. Ha boltban vennéd meg a kencéidet, nehezen találnál megoldást az olyan komplex probléma- együttesekre, mint a száraz, ekcémás szemhéj, mitesszeres áll és fénylő homlok kombinációja.
3. Bizalom: Egy jó kozmetikus olyan, mint egy jó ügyvéd vagy egy jó nőgyógyász, bizalommal lehetsz iránta. Nagyon fontos ez pl. egy bikini gyantánál, egy kellemetlen helyen lévő pattanás esetén vagy az esküvőd előtti utolsó arckezelésnél.
4. Sterilitás: Bár bizonyára az otthonod is nagyon tiszta, a kozmetikai eszközök fertőtlenítését jogszabályok írják elő, így biztos, hogy teljesen steril és baktériummentes szerek, eszközök és kezek érnek csak hozzád egy jól megválasztott szalonban. Ne feledd, a radírozás, a tisztítás is mikrosérüléseket okoz, így nagyon fontos a csíramentes környezet!
5. Gépek és a jövő: Egy igazán felkészült kozmetikus nem csak két kezével, de különböző gépekkel is segíti a bőrödet a szépülésben. Gondolj csak a legegyszerűbb gépre: gőzöléskor megnyílnak a pórusok, a tisztátalanságok könnyebben távoznak, a hatóanyagok pedig akadálymentesen jutnak be. Ezen felül persze az ultrahangtól a villanófényes eljárásokig mindenféle finomság közül választhatsz manapság.
6. Szakszerű tisztítás: Az egyik leggyakoribb dolog, amiért nők (és férfiak) kozmetikushoz fordulnak, az arctisztítás. Ehhez is szakavatott kezek kellenek, mert ha magadnak nyomkodsz és trancsírozol, akkor előbb-utóbb csúnya hegek lepik majd el az arcodat.
7. Hatóanyagok: A kozmetikai szalonokban található krémek biztos, hogy tartalmaznak erős és jó hatóanyagokat, míg patikai vagy drogériás társaikra ez nem igazán jellemző. A kozmetikában választhatsz kiegészítő kezelést is, azaz otthonra is vehetsz krémeket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése