2014. október 16., csütörtök

Egy sminkes neszesszerének titkai


Sminkesként és szépségipari szakemberként rengeteget kérdeznek a kezeim alatt megforduló modellek és menyasszonyok, anyukák és leányzók arról, hogy mit használok, amikor nem őket, hanem magamat sminkelem és mi van a neszesszeremben úgy általánosságban. A válaszom mindig az, hogy bár egy nőnek nem lehet elég sminkterméke és persze piros rúzsból és pasztell színű körömlakkból is legalább 10 félét tudnék magammal cipelni, azért limitált a hely és a jó neszesszer összepakolása alapos tervezést igényel.

kép: alibaba.com

Sminkes cuccok

Ha szeretnél egy alap kis neszesszert, akkor szerintem a következők kapjanak benne helyet: alapozó vagy színezett nappali krém, púder, korrektor, pirosító, szemszín, szemceruza, spirál, rúzs vagy szájfény. Mini ecseteket is használhatsz, de a minőségi termékek mellé manapság teljesen jó applikátorokat tesznek. Ez a pakk nálam egy 10x15cm-s neszesszerben bőven elfér, így a retikülömben is biztos helye van, napközben simán felfrissíthetem vele a reggel készült makeup-ot.

Utazó neszesszer

Alapvetően gyakrabban repülök kabinos bőrönddel, mint feladott csomaggal, autóval pedig csak a rövidebb utakat szeretem, így jellemzően 100ml-es kiszerelések vannak nálam. Node lássuk, miből: tusfürdő (olajos állagút használok, mert száraz a bőröm), testápoló, (shea vajas, tápláló) sampon és balzsam (balzsamból imádom a kis tubusos sűrű változatot, amiből kevés is elég). Ezeken kívül dezodor, parfüm és körömlakk illetve körömlakk-lemosó instant lapocskák és hajformázó gél kapnak helyet az alap felszerelésben, természetesen univerzális törlőkendőkkel és zsebkendővel együtt, amelyekkel menet közben arcot/szemet/sminket/kezet törölhetek.

Kellékek, amiket nem hagyok otthon

Fésűből praktikusan olyat választottam, aminek a hátlapja tükrös, így ha a zsebtükör otthon marad, akkor sincs baj. Hajgumik, csattok és egy hajpánt is jön velem, ebből a gumis változat, ami hajguminak is megfelel, kettő az egyben. Szerencsére szögegyenes a hajam, így hajvasalóra nincs szükségem, de ahogy hajszárítóból, úgy ebből is létezik mini. 

Nos, nagyjából ennyi a pakk, ez egy kis kozmetikai táskában el kell, hogy férjen, kb 30x20 cm-en. Természetesen, ha extrán rövid útra megyek, akkor sokszor termékmintákat (kis tasakok) viszek, így még ennyi hely sem kell a tisztálkodó holmiknak. Remélem hasznos volt számotokra a listám és utazáskor könnyen át tudjátok majd gondolni, hogy mire van szükségetek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése